Vraag 845

C-3. Wat moet de gemeente doen als onderweg toch voor gelijkwaardige oplossing is gekozen en je naar gevolgklasse 2 gaat?

Indien tijdens de uitvoering van een bouwwerk gevolgklasse 1 blijkt dat alsnog sprake is van een bouwactiviteit die niet aan de definitie gevolgklasse 1 voldoet dan wordt ten onrechte gebouwd onder kwaliteitsborging. De kwaliteitsborger zal zijn werk moeten beĆ«indigen en dit via de informatieplicht richting gemeente moeten aangeven. De bouwactiviteit kan niet worden voortgezet zonder vergunning en de initiatiefnemer zal alsnog een vergunning moeten aanvragen bij de gemeente. 


Totdat de vergunning is verleend zal de bouw moeten stilliggen; wordt doorgebouwd dan kan de gemeente handhavend optreden vanwege bouwen zonder vergunning.

Trefwoorden: Gelijkwaardigheid, WKB, ANWkb, Realisatie

Versiedatum: 16-12-2021

Is uw vraag hiermee niet beantwoord?
Richt uw vraag aan de Helpdesk Bouwregelgeving via het vragenformulier. Houdt u rekening met de voorwaarden die hiervoor gelden.

Terug naar overzicht met vragen en antwoorden

Zie ook

Helpdesk Bouwregelgeving

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Richt uw vraag aan de Helpdesk Bouwregelgeving. Houdt u rekening met de voorwaarden die hiervoor gelden.

Dossier Bouwregelgeving

Bouwbesluit online

Omgevingsloket online

Vergunningcheck doen en omgevingsvergunning aanvragen

Ruimtelijke ordening

De Rijksoverheid. Voor Nederland. De Rijksoverheid. Voor Nederland.